Krialtha

Session 6 - Hey, what's that sound?

Efter att ha återvänt till lägenheten i Ahanna någon gång i gryningen, faller alla i säng ögonblickligen.

På förmiddagen sitter de vid frukostbordet och lägger upp planen. I sin väska bär Vira fortfarande på Francis mystiska sigill, fe-sångboken samt den lilla flaskan Gröna Dimman hon lyckats stjäla föregående kväll.

Efter en pratstund beslutar sig trion för att det är dags att få träffa Daniels magiska kontakt och de enas om att de inte kommer att låta Daniel sköta det på egen hand då dom nu har ett otal frågor som behöver besvaras av en kunnig expert.

Hemma hos Daniel meddelar Sandemon Gaunt att Daniel befinner sig på kontoret och ger (som alltid) lite motvilligt adressen dit: Blästergränd 6. Väl där kan de konstatera att om Daniels hus är flådigt och fint så är det ingenting jämfört med hans arbetsplats, som är en mycket ståtlig byggnad i ett av de finaste kvarteren i Ahanna.

Daniel tar emot Liria, Vira och Roth på sitt kontor och får där höra en modifierad och förkortad version av nattens händelser. Konstigt nog verkar Daniel främst förvånad över vad gruppen lyckats med och oroad över vem som kan ha sett dem. Det här får Liria att reagera och hon säger till Daniel att det nu är dags att hala fram sin trollgubbe och anordna ett möte snarast.

Daniel blir lite envis och underlig av denna begäran och vill först inte att de andra ska träffa denne någon. Han vägrar också säga vem det är och vad hen heter, inte ens efter mycket påtryckande ger han sig utan bjuder in gruppen på middag och samtal kl 19:00 hemma hos honom.

Gruppen sätter sig i närheten på en liten taverna och beställer in lite mat. Medan de njuter av en harstuvning och några körsbärsöl smider de en plan. Daniels konstiga beteende har fått dom alla att reagera och på grund av detta beslutar dom sig för att skriva ett kryptiskt brev till Daniel, stämplat med Francis sigill som ska levereras till Daniels kontor för att invänta en reaktion. Om han följer brevets instruktioner så är det ju någonting väldigt galet med Daniels lojalitet.

Liria går ut på torget och får tag i en excentrisk träsnidargubbe, som lovar att leverera brevet mot att Liria köper fyra träfigurer (en katt, en björn, en svamp och en padda).

Samtidigt klättrar Vira upp i en gran där hon ser rakt in på Daniels kontor och kan obehindrat titta på när Daniel mottar brevet.

Anti-klimax. Ingenting. Förundrade blickar och gester mellan Daniel och Wille. Han lägger undan brevet och fortsätter med sitt.

Vira klättrar ned och möter upp de andra som är kvar på tavernan och meddelar vad hon sett. De väntar vidare och förföljer Daniel som lämnar arbetet och går tillbaka mot sitt hem i opaltullarna. Utanför huset dröjer de tre vännerna kvar och ser om inte Sandemon kommer att gå något bud. Icket. Istället följer de efter en dräng som går till marknaden för att köpa kött. Sad trumpet sound.

Trumpna vänder de åter mot Daniels hus och går in för att invänta det stora mötet. Eftersom de är lite tidiga får de vänta i salongen och beundra jaktmotiven.

Snart slår klockan sju och Sandemon slår ut med händerna ”Nu är ni alla samlade, herr Daniel”.

In kliver en ung kvinna med brunt krulligt hår, fyrkantiga glasögon och storblommig tunika och hälsar glatt på alla. Liria, Vira och Roth tittar förvånat tillbaka.

”Men vad är det här Daniel?! Vem är det här? Är ni släkt eller?” Liria döljer inte sin besvikelse.

Daniels hemliga, mystiska, trollgummekontakt är ingen mindre än hans brorsdotter Miri Bendarien, 17 år. Ett underbarn som studerat vid universitetet sedan 10 års ålder. Inget av detta imponerar men efter lite tjafs och utredande av Miris kunnighet och ”långa” erfarenhet av alkemi och tamaturgi så sträcker Vira över flaskan med Gröna Dimman och berättar om ingredienslistan och tillverkandeprocessen.

Miri har det liiiiite tufft i schemat, med all sin skola och så, men hon lovar att ställa upp och försöka sig på en analys av innehållet i flaskan. Hennes ungdomliga entusiasm smittar inte av sig men då detta verkar vara deras enda chans så bokar dom in ett nytt möte till nästa kväll.

Innan kvällen är över får också Daniel reda på deras lilla sigillkupp (via Viras klantighet). Han blir lite sur men förstår att det är mycket på spel, speciellt nu efter att han fått höra om Francis och verkar kunna förlåta deras fula dubbelspel.

Liria, kanske i ett försök att få Daniel på bättre humör, ger två av träfigurerna till Daniel, som ger dom vidare till Glinnys. I stor förtjusning tar hon katten och björnen i sin hand och berömmer det ”otroliga” snideriet. Helt plötsligt får figurerna liv, och kastar sig ur Glinnys hand. De springer omkring på golvet ett tag innan Vira lyckas få fast dom. När dom åter är i händerna så stelnar dom, och ser precis ut som vanligt.

Vad är det egentligen som händer? Är det Francis som ger liv åt figurerna, eller är det Glinnys? Efter det magiska och underliga skådespelet äter alla i spänd tystnad och går sen hem till sitt.

Liria, Roth och Vira sover oroligt i sina sängar, färgade av de senaste dygnens händelser och det okända som ligger i framtiden.

Samtidigt vid Daniels bostad sover Glinnys i sin säng och drömmer om vingar som prasslar…

Comments

Sysp Sysp

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.