Krialtha

Session 10 - Pappa vet bäst

Irritationen över Daniels dumhet ligger kvar som en våt filt över Roth, Vira och Liria när de vaknar. Hur kunde kan lämna ifrån sig boken? De bestämmer sig för att prata med Glinnis för att höra om hon vet något om vem som kan ha tagit den. Men när de kommer fram till Daniels hus upptäcker de snart att Daniel anställt nya vakter. De är beväpnade med floretter och har en liten rosformad silverbrosch fastsatt på rockarna. Vakterna vägrar att släppa in dem men lämnar ett meddelande till Glinnis om att ses på en restaurang vid lunchtid

För att få veta mer om Silverrosorna går de till stadsporten och Vira pratar med Joars son Finn. Han säger att de är säkerhetsnannys för stadens rika och att de kontrolleras av Aelyn som lever ihop med hexaren Laurwen Freemont som styr över stadsvakten.

Plötsligt drar Frup iväg. Han har fått upp spåret av Lirias pappa Joriel som äntligen kommit till stan!

Tillsammans med Joriel möter de Glinnis. Hon berättar att Akvar di Bianco varit hos Daniel för någon dag sedan tillsammans med många Silverrosor. Hennes syner/viskhörningar har blivit värre och det är inte bara hon utan alla raner som märker av det.

De går till Akvars hus och Roth kastar en spell som låter honom känna av var ett magiskt föremål finns. Han känner inte av boken, men kan känna att det finns ett rumsstort valv i Akvars hus. Kanske finns den där? När de står utanför murarna dundrar Camira Paglini förbi i en droska.

På kvällen helar Joriel kusin Istvan. Ett fnittrande viskande hörs och rummet mörknar innan den onda magin försvinner. Joriel läxar också upp Daniel, vilket är mycket uppfriskande för alla inblandade – utom Daniel.

När Joriel har gått pressar Liria Daniel på vad som egentligen pågår och han erkänner allt! Bland annat:

  • Det var han som drogade Istvan.
  • Han har varit ihop med Camira tidigare.
  • Daniel och Camira har också haft skumraskaffärer ihop.
  • Boken har han mycket riktigt gett till Akvar.
  • Camira, Akvar och Daniel ska starta en drogkartell som tillverkar en ny drog utifrån Serpenturis Illustrate.
  • Istvan ska inget få veta om hans droghandel.

Alla blir förbannade och hotar med att skvallra för Joriel som Daniel ändå är ganska rädd för. Daniel säger att han ska berätta själv för Istvan. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Comments

Sysp Liria_Celendinryl

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.